Най-добрите безогледални фотоапарати за 2021 година

Най-добрите безогледални апарати ви дават качеството на DSLR в по-малък обем и по-ниско тегло

Безогледалните фотоапарати са изключително гъвкави. Те могат да бъдат от по-малката и по-лека алтернатива в сравнение с DSLR и в същото време да създават също толкова невероятни снимки. Някои дори са заредени с функции, които максимално подобряват процеса по правенето на снимки. Нашият фаворит е Fujifilm X-T4 , предлагащ отлична комбинация от функции и производителност в сравнително компактен размер. Малко други камери осигуряват толкова експертно фотографско изживяване и X-T4 се чувства като камера мечта без прекомерната цена, която обикновено придружава такъв продукт.

Независимо дали искате да закупите топ моделите от линията или предпочитате да имате нещо малко по-базово, ние сме тук, за да улесним пазаруването ви, като ви предоставим някои от най-добрите представители на моделната гама. Вижте нашите най-добри препоръки за безогледални фотоапарати.

Накратко:

  • Най-добрата безогледална камера като цяло: Fujifilm X-T4
  • Най-добрата full-frame безогледална камера: Sony A7R IV
  • Най-добрата евтина безогледална камера: Fujifilm X-T30
  • Най-добрата безогледална камера за видео: Panasonic Lumix GH5
  • Най-добрата безогледална камера за начинаещи: Sony A6100

Най-добрият безогледален фотоапарат като цяло: Fujifilm X-T4

Защо да го купя:  Отлична производителност и страхотен дизайн в компактна система

Fujifilm X-T4

Елегантният стил отговаря на високотехнологичните характеристики в този флагман на Fujifilm.

1700 ЛЕВА ОТ ЕМАГ 1500 ЛЕВА ОТ ФОТОСИНТЕЗИС

За кого е: фотографи ентусиасти или всеки, който търси универсален фотоапарат

Защо избрахме Fujifilm X-T4:

Той няма нито най-големия сензор, нито най-много мегапиксели, но що се отнася до фотографското изживяване, никоя друга камера не доставя така точно картината като Fujifilm X-T4. Класическият му дизайн с аналогово вдъхновени контролни бутони е съчетан с модерни функции като 5-осна стабилизация на смяната на сензора и изцяло подвижен дисплей. Той покрива обхвата от улична фотография до видеопродукция и всичко между тях и прави всички тези неща с много високо качество.

Фотоапаратите от серията Fujifilm X са известни с това, че осигуряват страхотно изживяване, но предишните модели винаги са имали някои досадни особености. X-T4 е първият от поредицата, който адресира почти всички оплаквания, които потребителите са отправили към миналите апарати от XT серията, и най-вече решавайки един проблем (липсата на стабилизация), който преди се смяташе за невъзможен. Животът на батерията се е увеличил почти два пъти, изцяло артикулиращият екран е чудесен за видео и производителността на автофокус навлиза в запазените територии на Sony (тоест наистина е добър).

X-T4 също наследи това, което X-T3 направи добре и го направи още по-добре. Новопроектираният затвор е безшумен и може да снима с 15 кадъра в секунда – което е по-голяма скорост, отколкото дори са си представяли феновете на Fujifilm.

X-T4 пренася почти същата технология като Fujifilm X-T3, включително 26-мегапикселов сензор X-Trans, процесор за изображения X Processor 4 и електронен визьор с 3,69 милиона точки. Видео режимът също е до голяма степен същият, предлагайки 4K при до 60 fps, но Full HD записът вече може да достигне 240 fps в сравнение със 120 fps в X-T3.

Това означава, че X-T3, който сега е с чувствително намалена цена, може да е по-добрият избор за вас, ако не се нуждаете от стабилизация, непрекъснато непрекъснато снимане или екстремно забавено видео.

Но след като снимате веднъж с Fujifilm X-T4 и усетите как всички негови функции работят в идеален синхрон, е трудно да снимате с нещо по-слабо.

Най-добрият full-frame безогледален фотоапарат: Sony A7R IV

Защо да го купя:  61 мегапиксела пълноформатен сензор

Sony A7R IV

Изрязвайте до насита с впечатляваща разделителна способност, която все още няма да ви забави

 2998 ОТ ЕМАГ 2998 ОТ ФОТОСИНТЕЗИС

За кого е: Професионални фотографи и ентусиасти, които искат най-много детайл от кадрите

Защо избрахме Sony A7R IV :

Помните ли, когато 45 мегапиксела беше голяма работа?

Sony A7R IV се предлага в 61, предлагайки повече резолюция от 8K телевизор. Това е достатъчно, за да направите много детайлни 30-инчови разпечатки или да изрежете снимка значително и все пак да получите остър резултат. Но докато много камери с висока разделителна способност ще ви забавят, A7R IV може да изстреля с 10 кадъра в секунда. Това няма да спечели състезание със спортно ориентирания  A9 , но има голяма скорост за повечето потребители.

Ако по някакъв начин 61 мегапиксела не са достатъчни, режим на смяна на пикселите може да се използва за създаване на 240-мегапикселово изображение, въпреки че по-късно ще го съберете, като използвате собствения софтуер на Sony. Също толкова впечатляващи са 15-те спирки на динамичен обхват, които ще помогнат за запазването на повече детайли непокътнати при сцени с висок контраст.

Sony A7R IV също разполага със същите стари функции, които поддържат серията A7 в списъците с най-добрите камери от години. В корпуса е вградена 5-осна стабилизация, системата за автофокус е най-добрата в бизнеса благодарение на проследяването в реално време и AF в реално време на очите и може да снима прилично, макар и не водещо в класа, 4K видео.

Тези функции са обвити в тяло, което е познато на всеки, който е боравил с огледална камера на Sony преди, но Sony направи някои малки подобрения. Сцеплението е малко по-дълбоко при A7R IV и уплътнението на времето е подобрено. В тялото се помещава 670-изстрелна батерия.

Ще ви трябват перфектен фокус и техника, за да се възползвате в действителност от всички тези мегапиксели, но A7R IV прави това възможно най-лесно. Не, не е евтино, но за най-взискателните фотографи Sony A7R IV си заслужава.

Най-добрият безогледален фотоапарат: Fujifilm X-T30

Защо да го купя:  Отлични изображения и солидна производителност за по-малко пари от водещ телефон

Fujifiilm X-T30 Без огледален цифров фотоапарат – Само тяло

 899 ОТ ЕМАГ 818 ОТ ФОТОСИНТЕЗИС

За кого е предназначен: Фотографи, които искат страхотни снимки в преносим форм фактор на добра цена

Защо избрахме Fujifilm X-T30:

Пълнокадровите камери може да са в мода днес, но Fujifilm продължава да доказва, че има по-голяма стойност в по-малкия формат APS-C . Fujifilm X-T30 не е най-евтиният фотоапарат, който можете да си купите, но може би просто е най-ценният. Той отнема най-добрите характеристики от впечатляващия X-T3  и отстранява няколко от по-малко съществените опции, за да направи достъпна, но все пак много способна камера. Това, което получавате, е камера с по-малко здрав корпус и няколко функции от висок клас, но която създава качество на изображението, което е също толкова впечатляващо от камерата, която струва почти два пъти повече.

X-T30 използва 26-мегапикселов сензор X-Trans, който може да заснема някои отлични изображения, както и 10-битово 4K видео. Система за автоматично фокусиране с фаза от 425 точки е бърза, точна и запълва целия кадър. X-T30 не може да се справи със скоростта на пръскане и по-големия буфер на изображенията на X-T3, но неговите 8 кадъра в секунда все още са много за повечето фотографи.

Камерата може да се справи доста добре и с 4K видео, предлагайки както F-Log профила на Fujifilm, така и 10-битов 4: 2: 2 изход, което го прави подходящ дори за някои професионални видео приложения. Това е един от най-добрите видео режими, които сме виждали в камера, който не нарушава четирицифрената ценова бариера.

Fujifilm обгръща всички тези технологии в тяло, което е комбинация от ретро и модерно, както с физически циферблати, така и със сензорен екран. В сравнение с X-T3, най-големите неща, които липсват, са вторият слот за SD карта и запечатването на атмосферните условия, но Fujifilm X-T30 е звезден шутър за цената.

На второ място: Sony A6100

Sony Alpha a6100

 848 ОТ ЕМАГ 848 ОТ ФОТОСИНТЕЗИС

Обичаме Fuji заради стила и колекцията от обективи, но няма съмнение, че новият Sony A6100 има някои предимства в работата. Големият е автофокус, тъй като A6100 наследява същите функции за автоматично фокусиране в реално време като по-скъпите Sonys, което улеснява проследяването на обекти и гарантира, че всеки кадър е остър.

Прочетете нашия преглед на Sony A61000

Най-добрият безогледален фотоапарат за видео: Panasonic Lumix GH5

Защо да го купя: GH5 е хибридна камера, която може да снима както снимки, така и видео, без да изрязва ъглите.

Panasonic Lumix GH5

Най-добрата огледална камера за запис на видео ”desc =” Най-просто казано, GH5 е по-добра видеокамера от повечето видеокамери – и тя снима и снимки.

 1398 ОТ ЕМАГ 1 400 ОТ BEST BUY

За кого е предназначен:  Творци, които наблягат толкова на съдържанието на движение, колкото на неподвижни снимки.

Защо избрахме Panasonic Lumix GH5 :

Всички камери в този списък снимат видео и повечето дори снимат 4K, а X-T4 лесно би могъл да се озове на това място, ако вече не беше в горната част на списъка.

За разлика от повечето камери обаче, видеото не е вторичен фокус в Lumix GH5. Там, където много DSLR и без огледални камери имат кратки граници на запис, GH5 с радост ще продължи да снима, докато картата се напълни или батерията умре. Това беше и първата камера, която може да се похвали с 60K / s 4K гладко като масло, въпреки че Fujifilm X-T4 вече съвпада с това.

Освен 4K, той предлага редица видео функции, насочени към професионални потребители, включително 10-битов запис 4: 2: 2 , чист HDMI изход и незадължителен гама-профил чрез платено надграждане на фърмуера . (Наскоро пуснатият Lumix GH5S издига качеството на видеото на ново ниво , но стандартният модел остава по-добрият избор за повечето потребители благодарение на своята 5-осна стабилизация на изображението.)

Докато видеото е голяма точка за продажба за GH5, камерата може да се задържи сред останалите стрелци на Micro Four Thirds за неподвижни снимки. 5-осната стабилизация на изображението играе роля както за видеоклипове, така и за снимки, дълбочината от автофокус Defocus е много бърза и заснема до 9 fps с непрекъснат автофокус или 12 fps с фокус, заключен на първия кадър. GH5 има и няколко ексклузивни функции на Panasonic, включително 4K и 6K фото режими, където можете да изберете точката на фокусиране след изстрела, да обедините няколко изображения за по-дълбока дълбочина на рязкост или да заснемете неподвижни снимки с намалена разделителна способност при 60 или 30 fps, съответно.

Подобно на хибридните фото-видео възможности, тялото на GH5 се чувства по-скоро като DSLR / без огледален хибрид. Той е по-малък от повечето DSLR, но има много физически контроли, страхотен електронен визьор и двойни слотове за SD карти. Въпреки че можете да закупите камери с по-големи сензори на същата цена, Panasonic Lumix GH5 има най-добрата комбинация от опции за снимки и видео, които сме виждали досега, и надхвърля много камери, струващи много повече, когато става въпрос за професионални видео функции.

Прочетете нашия преглед на Panasonic Lumix GH5

Най-добрият безогледален цифров фотоапарат за начинаещи: Sony A6100

Защо да го купя: Камера, подходяща за начинаещи, с ориентирана към начинаещи цена, която не спестява функции.

Sony Alpha a6100

Sony a6100 предлага няколко функции от скъпата серия от пълни кадри на Sony в бюджетна камера.

 848 ОТ ЕМАГ 848 ОТ ФОТОСИНТЕЗИС

За кого е: За първи път купувачи, които скачат в огледални камери

Защо избрахме Sony A6100:

Пълнокадровите огледални камери на Sony са отлични, но скъпи. В Sony A6100 носи някои от най-добрите черти от серията A7 в камера, която е по-малко от  900 (включително леща). Той все още използва същото монтиране на Sony E като A7, така че можете да използвате всички едни и същи обективи, ако искате да можете да надстроите до пълен кадър по пътя.

A6100 предлага 24-мегапикселов APS-C сензор,  който е по-малък от пълен кадър, което помага на камерата да запази ниския си профил. Въпреки че това означава, че производителността при ниска осветеност няма да съответства на пълнокадровия Sonys, но все пак осигурява отлични резултати за повечето ситуации.

Получавате и невероятната 425-точкова хибридна система за автофокус. Подобно на най-новите модели A7, A6100 включва базираните на изкуствен интелект технологии за проследяване в реално време и автофокус на очите в реално време за разпознаване и проследяване на обекти. Това е особено полезно при заснемане на снимки с 11 кадъра в секунда, максималната скорост на взрив на A6100. От поддържането на домашните любимци до заснемането на цялото действие на малката лига на вашето дете, A6100 го покрива.

Освен неподвижната фотография, A6100 е силен изпълнител и за филми. Той снима 4K видео и ви дава жак за микрофон, ако искате сериозно да подобрите качеството на звука.

Докато Sony A6100 пропуска екстри като стабилизацията на изображението – функция, включена в по-скъпия Sony A6600  – камерата обгръща няколко големи функции в достъпна, компактна камера. Не съм най-големият фен на системата от менюта на Sony, но сензорният екран на A6100 улеснява използването и придава на камерата усещане за смартфон, което я прави достъпна за първи път купувачи на камери.

Какво представлява безогледалният фотоапарат?

Безогледалната камера е вид камера, която използва сменяеми обективи. Свързан е с цифровата рефлексна камера (DSLR), но не бъркайте двете като еднакви. DSLR използва огледало за отразяване на светлината от обектива към оптичния визьор (OVF). Когато бутонът на затвора е натиснат, огледалото се обръща нагоре, за да позволи светлината да удари сензора.

Безогледалните камери премахват огледалната система (откъдето идва и името) и вместо това използват електронни визьори или просто никакъв визьор (какъвто е случаят с E-PL9). Това позволява по-леки и по-малки дизайни, но професионалните модели все пак могат да бъдат малко обемисти и тежки. Подобно на DSLR фотоапаратите, огледалните камери ви позволяват да прикачите различни обективи и обикновено използвате по-големи сензори от насочването и снимането, което води до високо качество на изображението.

Безогледалните камери по-добри ли са за видео?

Въпреки че няма техническа причина, поради която DSLR да не може да бъде изграден със същите видео спецификации като огледалната камера, последната има тенденция да има някои присъщи предимства. Електронният визьор на огледална камера, например, може да бъде много полезен при заснемане на видео при ярка светлина, докато оптичният визьор на DSLR просто не може да се използва във видео режим. Поради естеството си като камери само с изглед на живо, огледалните камери също често разполагат с по-добри системи за автоматично фокусиране от DSLR в режим на изглед на живо. Canon предлага едно изключение от това, с неговия бърз Dual Pixel автофокус, който се среща както на неговите беззеркални, така и на DSLR модели. Някои от най-добрите видеокамери на пазара, като Panasonic GH5, са без огледални камери – но това има толкова общо с опита на марката да прави видеокамери, колкото и със самия формат.

Може ли DSLR обектив да се използва с безогледална камера?

Често да, но винаги се изисква адаптер. Можете да опитате да адаптирате Canon EF-mount DSLR обективи към Canon RF и EF-M монтирани без огледални камери чрез адаптер на първа страна, който предлага почти идентична производителност. По същия начин DSLR обективите с F-mount Nikon могат да бъдат прикрепени към Z-mount беззеркални тела чрез FTZ адаптера на Nikon. Възможно е също да прикачите обективи на Canon и Nikon към подобни на Sony и Micro Four Thirds без огледални камери, но трябва да направите това чрез адаптер на трета страна и да имате предвид, че обективите може да не работят толкова бързо, колкото на своите родни системи.

Трябва ли да си купя DSLR или безогледален фотоапарат?

Безогледалните камери растат все по-популярни и са нашата препоръка за повечето фотографи днес. Най-голямото предимство, което все още предлага DSLR, е животът на батерията, който често дава над 1000 снимки на зареждане. DSLR имат цялостно по-добър избор на обективи и подобрени визьори. Открихме, че DSLR-овете също са склонни да осигуряват по-надеждни характеристики на автофокус при слаба светлина, но без огледалните камери продължават да се подобряват с всяко ново поколение. Огледалните камери също са склонни да бъдат по-малки и по-леки. Те също обикновено генерират по-добро качество на видеото. Ако сте начинаещ, може да ви е от полза да погледнете в огледална камера, тъй като те са по-малко сложни. Дори и да не са вашата чаша чай, без огледало е бъдещето и това е област, в която вероятно трябва да инвестирате.

Кои са най-добрите безогледални фотоапарати?

Въпреки че Panasonic седи в горната част на нашия списък, истината е, че днес можете да получите отлична огледална камера от почти всеки производител на качество. Когато търсите първата си огледална камера, потърсете кои функции са най-важни за вас, а не за марката. Името на марката не е толкова важно, колкото колко добре работи камерата за вашите индивидуални нужди.

Независимо дали ефективността на автофокуса е най-важното за вас, или сте по-фокусирани върху качеството на видеото, скоростта или разделителната способност, това на практика е гаранция, че има марка камери, която е известна с това, че е най-добрата във всичко, което е най-важно за вас . Ако сте на пазара за пълнокадрова огледална камера, Sony има най-много опит с това досега. Nikon и Panasonic обаче не изостават много и са компенсирали пропуснатото време.

Olympus има най-добрата налична стабилизация на изображението в OM-D E-M1 X , която, за съжаление, не стигна до този списък. Ако обаче стабилизацията на изображението има значение за вас, това е страхотна опция, която да разгледате като един от вашите избори.

Всичко за фотоапаратите и камерите
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0